Utfodra din hund rätt!

För att din hund ska kunna tävla och göra bra ifrån sig så krävs det givetvis att den mår bra. Du behöver förbereda den på olika sätt och se till att den mår bra så väl psykiskt som fysiskt. Det är av största vikt att du utfodrar din hund på rätt sätt för att den ska klara av att prestera optimalt i tävlingar. Hundar som är med i kapplöpning har större krav på sig än hundar som endast används till sällskap och du bör ta utfodringen seriöst om du vill ha en framgångsrik hund.

6409002109_89bde81b05_bFörst och främst är alla hundar individer och detta innebär att du måste lära känna din hund för att veta vad den har för behov. Om din hund verkar trött eller överenergisk innebär detta att du sannolikt utfodrar den fel. Det som spelar in är saker som kön, hur mycket din hund rör på sig samt ålder. Men även vad den har för typ av matsmältning. Du behöver se till att din hund får i sig proteiner, fett, kolhydrater, vitaminer och mineraler. En hund som inte får i sig allt det som den behöver kommer att få näringsbrist och detta leder till att hunden blir sjuk.

För att du ska få en hund som mår optimalt bör du läsa på om foder och även se till att ge din hund så naturligt foder som möjligt. Stora delar av de hundfoder som finns idag innehåller spannmål, vilket är någonting som hunden kan ha problem med att bryta ned och mest används som utfyllnad för att skapa en mättnadskänsla hos hunden. Ju naturligare mat du kan ge hunden desto bättre, rå köttfärs är populärt hos många hundar. Du bör dock komma ihåg att hunden måste även äta andra saker än vitamin. Om din hund har låg energi kan det bero på fodret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *