Träna din greyhound

Greyhounds är mycket lämpliga för hundkapplöpningar, de är skapade för att springa både snabbt och långt och därför är de mycket populära när det kommer till att betta online. Dock måste din hund träna inför en kapplöpning, annars kommer den inte att kunna prestera. Greyhounds behöver träna regelbundet och du bör tänka på det som en människa som tränar. En människa kan inte heller prestera maximalt när den är ur form. Vardagsmotionen är otroligt viktig för att greyhounden ska kunna hålla sig i form. Denna är även viktig för människan och genom att ta långpromenader, springturer eller cykelturer så kommer din Greyhound att hålla sig i god form. Det innebär dock inte att den inte måste träna extra inför en tävling.

dog-99629_960_720Det är nämligen extremt stor skillnad mellan den träning som sker inför en hundkapplöpning och vardagsmotionen. Under en tävling så behöver din hund ta sig ut ur boxen så snabbt som möjligt och dessutom komma upp i en maxhastighet väldigt fort och den ska klara av att hålla hastigheten mellan 3 upp till 8 kilometer för att den ska ha chansen att vinna. När man tränar en hund inför en hundkapplöpning så tränar man den på just dessa moment. Cykling med hunden i hög hastighet är därför ett utmärkt sätt att träna Greyhounds på inför tävlingar, när du vardagstränar med dem kan du träna i en lägre hastighet.

Det är viktigt att din hund känner sig trygg på banan och det är inte alla hundar som känner sig trygga när de väl tävlar mot andra hundar. Du kan socialträna din hund för att den ska känna sig trygg kring andra hundar men det kan trots det bli enorm press på hunden när det väl är dags. Det kan göra att den blir ofokuserad och inte presterar sitt bästa. Vanligtvis så släpper detta efter ett par tävlingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *